Islak Alarm Vanası
Islak Alarm Vanası Nedir
Islak alarm vanası, otomatik sprinkler sisteminin merkezi sinir sistemidir. Normal çalışıp çalışmaması, tüm sistemin normal çalışmasını doğrudan etkiler, bu nedenle ıslak alarm vanasının günlük bakımı çok önemlidir.
- Alarm zilinin normal dönüp dönmediğini her yarım ayda bir kontrol etmeliyiz. Kontrol ederken sıhhi vanayı açın. Alarm vanası kanadı, su basıncı farkı nedeniyle otomatik olarak açılır. Alarm zili, gecikme cihazına su aktıktan 20 ila 30 saniye sonra alarm verir. Alarm zili alarm vermezse, suyun sorunsuz bir şekilde akmasını sağlamak ve alarm arızasını önlemek için su kalıntılarını, çamuru, kumu ve pis maddeleri gidermek için alarm zili boru hattının tamamını kontrol etmeliyiz. Alarm zili kontrol tapası kapatıldıktan sonra alarm zili hala alarm veriyorsa, çek tapasının sıkıca kapatılıp kapatılmadığını, halka şeklindeki su tanklarında biriken engellerin olup olmadığını, alarm vanası kapağının altındaki kauçuğun eskimiş olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Bu arızalar derhal giderilmelidir.
- Akan su basıncını altı ayda bir kontrol edin. Kontrol ederken vanayı açın ve alarm zili alarm verir. Şu anda, basınç göstergesi basınçta önemli bir düşüş göstermemelidir. Basınç düşüşü oldukça önemliyse, sürgülü vananın engellenip engellenmediğini veya büyük ölçüde açılmadığını kontrol etmeliyiz. Basınç göstergesi, basınçta önemli bir düşüş gösteriyorsa ve alarm zili alarm vermiyorsa, ıslak alarm çek valfinin valf kanadının başlamasının normal olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Valf kapağındaki lastik contanın sızdırmazlık yüzeyini kontrol edin ve lastik sızdırmazlık contasına yapışmış pis veya ilgisiz maddeleri temizleyin. Aşınma veya hasar varsa, derhal değiştirilmelidirler.
- Sızdırmazlık elemanını ve valf yuvasının halka şeklindeki oluğunu kontrol etmeli ve pis veya ilgisiz maddeleri gidermeliyiz. Hasar varsa yedek parça ile değiştirilmelidir.
- Yangınla mücadele için suyun kalitesine göre düzenli olarak filtre üzerindeki kanalizasyon deşarjını açın ve kirli maddeleri temizleyin.
- Mevzuat gerekliliklerine uygun olup olmadıklarını görmek için yangın söndürme havuzunun su seviyesi ve su basıncına ve ilgili vana durumuna günlük dikkat edin. Yanlış alarmın işlenmesi: Yanlış bir alarm bulunduğunda, tüm boru ağının su sızdırıp sızdırmadığını, gecikme cihazının dökülme deliğinin engellenip engellenmediğini kontrol edebiliriz. Tahliye test vanasının açılması, sistemde biriken suyu boşaltabilir veya su besleme borusu ağının tıkalı olup olmadığını kontrol edebilir. Islak alarm vanası kanadı ile vana yuvası arasındaki sızdırmazlığın sıkı olup olmadığını kontrol edin. Sızdırma varsa gecikme cihazına büyük miktarda su girmesine neden olur. Boru ağındaki nozülün bir kaza nedeniyle serbest bırakma mekanizmasının başlamasına neden olup olmadığını kontrol edin. Yanlış alarmın nedeni tespit edildikten sonra, sistemin herhangi bir zamanda iyi bir bekleme durumunda olmasını sağlamak için derhal bununla ilgilenmeliyiz.
Ziyaretçi Yorumları