tr

Upright Sprinkler Neden Kullanılır?

Upright Sprinkler Neden Kullanılır?
12.05.2023
230

Tipik olarak, Upright sprinkler sistemleri, engellerin su spreyini engelleyebileceği alanlarda kullanılır. Bunlar özellikle ofis binaları, depolar ve endüstriyel tesislerde kullanışlıdır. Genellikle açık veya tamamlanmamış tavanlara sahip odalara kurulurlar. Ayrıca küçük alanların ve erişilemeyen yerlerin olduğu alanlarda da iyi çalışırlar. Donma sıcaklıklarına maruz kalan kuru boru sistemlerinde de kullanılabilirler.

Upright sprinkler sistemlerinin kullanılmasının ana nedenlerinden biri, suyu engellerin etrafından daha iyi hedeflemek için konumlandırılabilmeleridir. Ayrıca bu başlıklarda suyu daha geniş bir alana dağıtacak deflektörler bulunmaktadır. Ayrıca engeller arasında mükemmel kapsama alanı sunarlar. Açık tavanlı alanlar gibi normal bir sprinklerin uygun olmayacağı alanlarda bu başlıkların kullanılması önerilir. Ayrıca engeller nedeniyle veya geleneksel yangın fıskiyeleri için çok küçük oldukları için erişilemeyen odalarda da kullanışlıdırlar.

Kurduğunuz sprinkler türü ne olursa olsun, kafaları engellerden uzağa yerleştirmek önemlidir. Bunlar arasında kafes ağları ve kirişler, demirbaşlar, borular ve sütunlar bulunur. Bu engellerin merkez hattından sprinklere olan mesafe, sprinkler sistemleri arasındaki izin verilen mesafenin yarısını geçmemelidir. Ayrıca bu engellerin karşı taraflarına yerleştirilmelidirler. Bu, suyun etkili bir şekilde yayılmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Upright ile Pendent Fark

Upright ile Pendent arasındaki en temel fark, birincisinin su borusuna monte edilmesi, ikincisinin ise su borusundan sarkıtılmasıdır. Her iki tip de suyu dairesel desenlerde dağıtır. Bununla birlikte, sarkıt dik olandan daha yüksek bir akış hızına sahip olabilir.

Genel olarak, sarkıtların kurulumu dikmelere göre daha kolaydır. Genellikle gizlenebilir veya dekoratif bir başlık ile kapatılırlar. Daha geniş bir boşaltma alanına sahiptirler ve malzeme maliyetlerinden tasarruf edebilirler. Daha çok ofis binalarında kullanılırlar ancak evlerde ve depolarda da bulunurlar. Askılı dikme ile dikme arasındaki temel fark, sarkıtın alt kısmında bir su saptırıcısı bulunurken dikmenin üst kısmında bir su saptırıcısının bulunmasıdır. Ancak bu iki sprinkler aynı işleve sahiptir. Asılı sprinkler, sıcaklık belirtilen seviyeye yükseldiğinde devreye girmek için ısıya duyarlı bir alaşım kullanır. Bu yangınlara karşı koruma sağlar.

Upright Sprinkler, genellikle erişilemeyen alanlar için daha iyi bir seçenek olarak kabul edilir. Bunun nedeni, tavana doğru yukarıyı göstermesidir. Ayrıca, kafanın üstünde, suyu kubbe şeklinde dağıtmasına izin veren içbükey bir plaka vardır. Bu, kafanın içinde kir ve buz birikmesini önlemenin iyi bir yoludur. Ayrıca dikmenin yüksekliği, suyu duvarların ve diğer yapıların etrafına yönlendirebileceği anlamına gelir ve bu da onu yangına karşı korumanın etkili bir yolu haline getirir. Aslında diğer sprinklerin kurulamadığı alanlarda yaygın olarak kullanılmasının nedeni budur.

Son olarak, suyun dairesel olarak dağıtılması gereken alanlar için dik sprinkler en iyi seçimdir. Açık tavanlı ve dar alanlara sahip yerler için de en iyi seçimdir. Bu yüzden Upright sprinkler kullanımı fazladır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.