tr

Kuru Kimyasal Tozlu Yangın Söndürme Sistemi

KURU KİMYASAL TOZLU YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ

Kuru Kimyasal Sistem, tehlikeli sıvı ya da riskli madde içeren herhangi bir endüstriyel üretim süreci ya da makine için en iyi seçenektir.Sisteminin iki temel konfigürasyonu vardır: bölgesel uygulama sistemi olarak ya da genel basma uygulama sistemi olarak. Bölgesel uygulama sistemi belirli  parça ekipmanı korumak için tasarlanmıştır. Toplam baskın sistemi ise kapalı odaların ya da alanların korunması için tavsiye edilir. Konfigürasyonlara ek olarak sistem ayrıca uygulanmak üzere ideal olacak bir sistemin yaratılması için algılama ve kontrol seçenekleri sunar.

Sistem Özellikleri :A, B ve C sınıfı yangınlarda çok etkilidir. Yüksek akışkan katsayılı, su ile karışım yapmayan ve söndürme sırasında toksit ürünler oluşturmayan bir söndürücüdür. Yapılan testlerde, CO2 gazlı söndürme sistemine göre 2 kez , sulu söndürme sistemine göre 4 -5 kez daha etkili olduğu belirlenmiştir.

Sistem Çalışma Prensibi Kuru kimyevili sistemler yangın sırasında oluşan kimyasal reaksiyon zincirini kırarak tutuşmayı durdurur ve buna ek olarak yanan maddelerin üzerinde bir tabaka oluşturarak alevlerin hava ile temasını keser. Hacim koruma yönteminde tüm hacme boşalan kuru kimyevi, ortamda yanmanın devam edemeyeceği bir atmosfer oluşturur. Kısmi koruma yöntemiyle korunan sıvı yangınlarında, yanıcı sıvı ile etkileşime girerek yüzeyde sabunsu bir katman meydana getirir ve sıvının alevlenmesini engeller. Yanıcı ortam üzerinde oluşan bu tabaka aynı zamanda yüzeylerin soğumasını da sağlar.Yangın durumunda, algılama hattından gelen mekanik veya elektrikli uyarımla boşaltma düzeneği, itici gaz kartuşunun ağzındaki zarı delerek gazın tetikleme hattına dolmasını ve gazın basıncıyla pnömatik tetikleyicilerin kuru kimyevinin bulunduğu tüplerin vanalarını açmasını sağlar. Tüplerde kuru kimyevi azot gazı ile basınçlandırılmış bir şekilde depolanmıştır. Vananın açılmasıyla basınçlandırılmış olan kuru kimyevi boşaltma hattına dolarak püskürtücülerden ortama boşalır. Sistem tamamen otomatik, pnömatik ve / veya el ile (manuel olarak) devreye girebilir. Sistemin devreye girmesi ile, aksesuarlarına bağlı olarak: fanların durdurulması, cihazlara veya ortama elektrik akımının verilmesinin önlenmesi, çeşitli giriş / çıkışların kapatılması, gaz girişlerinin kapatılması, sesli ve görsel alarm verilmesi ve buna benzer işlemler gerçekleştirilebilir.

Kullanım Alanları

* Gaz Dolum Alanları,
* Endüstriyel Taşıtlar,
* Mekanik Odalar
* Alev alabilir Sıvı Depoları
* Boya Kabinleri
* Konveyör – Bant Sistemli Boya Fırınları ve Kurutma Tesisleri
* Yanıcı Parlayıcı Madde İmalat Alanları ve Proses Hatları
* Rafinerilerde Bazı Üretim Sahaları
* Helikopter İniş Platformları (Heliped)
* İlaç, Gıda, Baskı ve Plastik Sanayi Tesisleri
* Kimya, Boya, Lastik ve Plastik Sanayi Tesisleri
* Jeneratör Odaları
* Pompa Odaları
* Pano Odaları
* Trafo Odaları.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.