Onaylı Sprinkler
Onaylı Sprinkler hakkında merak edilen tüm detayları sizler için açıkladık. Onaylı sprinkler ile ilgili bilinmesi gereken FM ve UL belgeleri, konunun daha iyi anlaşılması açısından da oldukça önemlidir. Uluslararası yangın ile mücadele fuarlarında da bu belgelerin sıklıkla görüldüğünü söyleyebiliriz.
Üreticilerin kalitesini ve üretmiş oldukları sprink sisteminin özelliklerini belirtmek amacı ile FM ve UL logoları kullanılmaktadır. Bu logoların bulunduğu sprinkler ise, onaylı sprinkler olarak tanımlanabilmektedir.
Onaylı Sprinkler UL ve FM Sertifikası Nedir?
UL ve FM sertifikası nedir ve onaylı sprinklerin genel özellikleri için yazımıza göz gezdirebilirsiniz. FM logosu bulunan sprinkler, dünyanın en büyük ve en çok bilinen sigorta şirketinin logosu ile üretilmiş ve onayından geçmiş sistemlerdir.
Özellikle FM logolu sprinklerin çok daha yüksek kalite standartlarına sahip oldukları bilinmektedir. UL logosu ise Amerikan Birleşik Devletleri’nde bulunan ve sprinkler sistemi ile ilgili en yetkili olan güvenlik kontrolü laboratuvarın kısaltması olarak tanımlanabilmektedir. Özellikle standartlarını her zaman yüksek tutan UL firması, insanların hayati tehlike yaşamaması için kamu yararına güvenlik testleri yapmaktadır.
Herhangi bir kar amacı gütmeyen Underwriter Laboratories kuruluşunun kısaltması olan UL sertifikası da sprinkler sistemi için oldukça önemlidir. UL ve FM logosu veya sertifikası bulunan sprinkler sistemleri gerekli kontrollerden geçmiş demektir. Onaylı sprinkler kullanmanın en önemli avantajı ise, sistemin kullanım süresince herhangi bir sorun ile karşılaşılmasının önüne geçilmesidir.
Pendent Sprinkler Nerede Kullanılır?
Pendent sprinkler nerede kullanılır diye merak ediyorsanız açıklamamıza göz gezdirebilirsiniz. Pendent sprinkler sistemi, asma tavanı olan konut ve binalarda kullanım açısından en ideal sistemlerden biridir. Özellikle aşağı yönlü kullanım gerektiren yapılarda sorunsuz ve yüksek verimli bir performans göstermektedir.
Pendent sprinklerin son yıllarda bu denli çok tercih edilmesini en önemli nedenlerinden birisi de dekoratif bir yapıya sahip olmasıdır. İç mimari ile de uyumlu bir tasarıma sahip olmasından dolayı, Pendent sprinkler sistemi rahatlıkla tercih edilmektedir.
Islak sistemler içerisinde uygulanan Pendent sprink sistemi orta ve düşük tehlikeli sınıflar içerisinde de kullanılabilmektedir. Özellikle okul, hastane, konutlar, yurtlar ve iş merkezleri ve ofislerin yangın güvenliği açısından sıklıkla Pendent sprinkler sisteminin kullanıldığını söylemek mümkündür.
Upright Sprinkler Nerede Kullanılır?
Upright sprinkler nerede kullanılır ve sistemin genel amacı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik. Upright sprink sistemi özellikleri ıslak, kuru ve ön tepkimeli sistemler için de uygun olduğu için oldukça işlevsel bir özelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür.
Bunun yanı sıra upright sprinkler, hastane ve otel olmak üzere ofislerde, depolarda, tekstil fabrikalarında, üretim atölyelerinde ve otoparklarda da sıklıkla kullanılmaktadır.
Upright sprinkler sisteminin ciddi yangın riski taşıyan iş yerleri, konutlar ve fabrikalar içi doğru bir seçim olduğunu ayrıca belirtmek isteriz. Özellikle 6 metre uzaklıktaki bir alana bile hızlı bir şekilde müdahale edebildiği için, güvenli bir kullanım ayrıcalığı sunar.
Yangın Sprink Kaç Derecede Açar?
Yangın sprink kaç derecede açar sorusu sistemi kullanmak isteyen kişiler tarafından merak edilmektedir. Basınçlı hortum şebekesi ile bağlantılı olarak çalışan sprinkler sistemi, yangın sistemi içerisine dâhil edilmektedir.
Ortamdaki sıcaklığın artması ile sistem de kendiliğinden yani otomatik olarak devreye girmektedir. Sprinklerin türüne ve özelliğine göre devreye girdiği sıcaklık da farklılık gösterebilmektedir.
Yangın sprinkler sistemi genel olarak 186 derece ve 86 derece aralığındaki ortam sıcaklıklarından otomatik olarak devreye girmektedir. Sistem içerisindeki cıva eriyerek, cam tüpün patlamasını sağlar ve ardından da basınçlı su sistemi devreye girerek, yangını kısa sürede söndürmektedir.