tr

İzleme Anahtarlı Kelebek Vana Çeşitleri

İzleme Anahtarlı Kelebek Vana Çeşitleri
05.04.2023
135

İzleme Anahtarlı Kelebek Vana Çeşitleri

İzleme anahtarlı kelebek vana çeşitleri kullanım alanlarına göre değişiklik göstermektedir. Akış kontrol valfleri, herhangi bir akış düzenleme sisteminin hayati bir bileşenidir. Uygulamaya göre doğru valfi seçmek önemlidir. Kullanılan malzemeleri de göz önünde bulundurmalısınız. Seçtiğiniz malzeme, kullandığınız ortama, çalıştığınız ortama ve valfin kullanım ömrüne bağlı olacaktır.

İzleme anahtarlı kelebek vanalar çeşitli boyutlarda ve tasarımlarda mevcuttur. Genellikle petrol ve gaz sondajı, kuru dökme yük taşıma ve yiyecek ve içecek üretimi gibi uygulamalar için seçilirler. Daha küçük kurulum ayak izine sahiptirler ve daha az hareketli parça gerektirirler. Bakımı kolaydır ve diğer valf tiplerine göre daha ucuzdur. Kısma ve akış izolasyonu için idealdirler. Bulamaçlar, askıda katı madde içeren sıvılar, kimyasallar ve kaplamalar dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için kullanılabilirler. Uzun süreli bakım gerektirmeyen performans sunmak için tasarlanmıştır.

İzleme anahtarlı Kelebek Vananın Temel Yapısı

Bir izleme anahtarlı kelebek vananın temel yapısı dairesel bir disk ve merkezden geçen bir gövde içerir. Disk, açma ve kapama açılarında valf gövdesinin yüzünün ötesine uzanır. Mil, cıvatalarla valf gövdesine sabitlenmiştir. Disk döndürüldüğünde, elastomerik bir yuvayı deforme eder. Bu yuva, valf gövdesini örter ve valf gövdesinin iç çapına karşı sızdırmazlık sağlar. Koltuğu yerine kilitlemek veya bir conta oluşturmak için sıkı oturan bir tasarım kullanmak mümkündür.

Yuva malzemesi genellikle elastomerik, PTFE veya güçlendirilmiş PTFE’dir. Malzeme, kullandığınız ortamın türüne ve sistemin sıcaklığına ve basıncına bağlı olacaktır. Yüksek sıcaklık ve yüksek basınç uygulamaları için özel alaşımlar kullanılmaktadır.

Çalışma Prensibi

Kelebek vanalarda kullanılan malzemelerin yanı sıra çalışma prensibi de önemlidir. Kelebek vanaların çoğu elektrikli aktüatörler tarafından çalıştırılır. Bu aktüatörler çok güvenilirdir ve bir vanayı manuel veya yarı otomatik olarak çalıştırmak için kullanılabilir. Ek olarak, motor hızını azaltmak için bir dişli takımına bağlanabilirler. Bu tip kelebek vanalar, vananın ne zaman açık veya kapalı konumda olduğunu gösteren konum göstergeleri ile de donatılmıştır. Ayrıca yerleşik bir limit anahtarına sahip elektrikle çalışan versiyonları da mevcuttur. Valf tamamen açıldığında motoru durdurmak için limit anahtarları kullanılabilir.

Bir kelebek vananın boyutu, sistemden akan ortamın hacmi ile belirlenir. Ortamın özgül ağırlığı akış hızını etkiler. Ağır yük veya yüksek basınç uygulamaları için kelebek vana önerilmez, çünkü bu tür yüklere maruz kaldığında hasar görebilir.

Bir kelebek vana seçerken dikkate alınması gereken diğer özellikler arasında giriş ve çıkış portlarının boyutu, giriş ve çıkıştaki maksimum basınç ve sıcaklık ve akış katsayısı yer alır. Optimum performans elde etmek için uygun boyuta sahip bir valf seçmek çok önemlidir. Uygulamanın özgül ağırlığını ve viskozitesini de dikkate almak önemlidir.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.